Van denken naar doen

De afgelopen weken zag ik tijdens het wandelen vaak eksters om me heen. Ik vind het niet de mooiste vogels maar ze waren wel heel duidelijk aanwezig.

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik veel waarneem en dit soort momenten zie als een spiegeling vanuit de natuur. Ze wilden me wat laten zien, die eksters en wilden me wat vertellen met hun gekrijs. Een snelle blik op het net laat me het volgende weten over eksters.

De ekster zie je meestal alleen rondzwerven. Toch leven eksters niet hun hele leven solitair. Tot een jaar of drie ontdekken ze de wereld in groepjes die veel kabaal kunnen maken. Bravoure-gedrag is hen niet onbekend. In deze jaren leert de ekster van de anderen mooie en wijze lessen. Bijvoorbeeld over voeding, overwinteren en de omgang met elkaar. Daarna komt de wijsheid die een einde maakt aan het zich MOETEN bewijzen. Hoe zit dat bij jou?

Lief mens, je hoeft je NIET te bewijzen, voor niemand. Jij BENT waardevol. Gewoon zoals je bent. Wat er gebeurd kan zijn, is dat anderen uit jouw groupie stickers op je geplakt hebben en je nare ervaringen hebben gegeven, waardoor je uit balans bent gebracht en bent gaan vertrouwen op oordelen en meningen over jou die buiten jouw ZELF liggen. Dat de twijfel intrede heeft gedaan in jouw leven. Of je wel goed genoeg bent en of er dingen aan jou zouden mankeren. Dat je een schuldgevoel hebt gekregen. Minderwaardig over jouw ZELF denkt

ZO! Die kwam even binnen en door verschillende ervaringen in de afgelopen maanden had mijn denken het inderdaad overgenomen van mijn hart.

Een vakantie, het ziek zijn, wandelen en veel ME-time gaf me weer overzicht zodat ik het allemaal vanuit een ander perspectief kon zien.

Ik mag weer vertrouwen op mijn eigen IK. Niet meegaan in mijn omgeving, niet meer op mijn tenen hoeven lopen om maar lief en aardig gevonden te worden. Gewoon leven en vertrouwen vanuit mijn mooie wijze hart en vervolgens actie te nemen in de richting die me wordt aangegeven.

Leef jij jouw leven vanuit jouw mooie hart of leef je vanuit het denken en met opgeplakte stickertjes? Zodra jij leeft vanuit jouw hart, dan ontstaat er magie. Magie die alles laat stromen en jou het leven laat leiden zoals het voor jou bedoelt is.

Word je toch nog ergens door getriggerd, bekijk het dan eens van alle kanten. Ga er eens boven hangen. Zoals een buizerd (om maar bij de vogels te blijven) boven zijn prooi. Voel wat voor jou waarheid is en wat niet.

Ik ben de eksters dankbaar dat ze zich zo hebben laten zien en dat ze me wakker hebben geschud met hun gekrijs. Het heeft me inzichten gegeven om mijn pad weer te bewandelen.

Heb JIJ een dier dat herhalend op jouw pad komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *